27 Aralık 2015 Pazar

Kozalak Kurabiye (Pine Cone Cookies)



Yılbaşı akşamı sofrasında farklılık yaratmak isteyenleri buraya alalım.Hem çok pratik hemde çook lezzetli pastacıklar yapacağız :) Bakanların tatmadan geçemeyeceği,tadanların bir taneyle yetinemeyeceği leziz bir tarif.Görüntüsüyle de yılbaşı ruhunu yansıtıyor.




Normalde hazır veya paketli ürünler kullanmaktan pek hoşlanmam ancak misafirlerden gelen ikramlık hazır kekler evde öylece durmaya devam edince onlarla birşeyler yapmaya karar verdim.Siz kekinizi de kendiniz yapabilirsiniz veya artan kekleriniz varsa kullanabilirsiniz.


Malzemeler(10 adet için):

1 paket hazır kakaolu baton kek (220 gr)
100 ml. (yarım paket/1 çay bardağı) krema
100 gr. bitter çikolata
1 kase kakaolu mısır gevreği (ince olanlardan)



Yapılışı:

  • Kremayı bir sos tenceresine alıp kaynayıncaya kadar ısıtalım ve kaynadığı an altını kapatalım.
  • Bitter çikolataları küçük küçük kırıp kremaya ekleyelim ve karıştıralım.Ardından ılınması için bir kenara alalım.
  • Hazır kekimizi parça parça rondodan çekerek ufalayalım ve bir karıştırma kabına alalım.(Bu işlemi çatalla da yapabilirsiniz)
  • Ufalanmış keklere ılınmış çikolataları krema karışımını ekleyelim ye elimizle fazla sıkmadan yoğurur gibi karıştırmaya başlayalım.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayalım ve bir tepsiye dizip yarım saat buzdolabında bekletelim.
  • Dolaptan çıkardığımız keklerin üzerine alttan veya üstten başlayarak mısır gevreklerini batırıp kozalak şekli verelim.
  • Servis tabağına aldığımız kozalakların üzerine pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz.
  • Şimdiden afiyet olsun!








0 yorum:

Yorum Gönder

 

Dila In The Kitchen Template by Ipietoon Cute Blog Design