25 Kasım 2015 Çarşamba

Yulaflı Elmalı Hindistan Cevizli Toplar


Yine unsuz,yağsız,şekersiz ama enfes bir tarifle karşınızdayım.Üstelik çok  pratik ve bir o kadar da sağlıklı.Canınız tatlı çektiğinde gönül rahatlığıyla yiyebileceğiniz bir atıştırmalık arıyorsanız kesinlikle denemelisiniz :)



Malzemeler:

1 ortaboy Elma (Türü farketmez)
50 gr Hindistan Cevizi (Bir paket)
1 Yumurta Akı
7-8 yemek kaşığı Yulaf Ezmesi
1 avuç Kuru Yaban Mersini
1 tüp Dr.Oetker Vanilya Aroması veya 1 paket Şekerli Vanilin
Tarçın (İsteğe Bağlı)


Bu tarifte şeker kullanmayışımın sebebi elmanın şekerinin yeterli olması.Ancak daha tatlı olmasını isteyenler bal,pekmez veya hurma püresi de ekleyebilir.


Yapılışı:

  • Kullancağımız fırın tepsimize yağlı kağıt seriyoruz.
  • Fırınımızı 180 C'de ısıtmaya başlıyoruz.
  • Elmayı yıkayıp soyup rendeliyoruz ve suyunu süzüp bir kaba alıyoruz.
  • Üzerine yaban mersini hariç kalan malzemeleri ekliyoruz ve hamur kıvamına gelene kadar elimizle harmanlıyoruz.
  • Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünden parçalar koparıp elimizle yuvarlıyoruz. Yuvarladığımız hamurların ortalarına birer tane yaban mersini kurusu batırıp şeklini düzeltiyoruz ve fırın tepsisine diziyoruz.
  • Önceden ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Oda sıcaklığına geldiğinde servise hazırdır.Afiyet olsun!




0 yorum:

Yorum Gönder

 

Dila In The Kitchen Template by Ipietoon Cute Blog Design