Yine unsuz,yağsız,şekersiz ama enfes bir tarifle karşınızdayım.Üstelik çok pratik ve bir o kadar da sağlıklı.Canınız tatlı çektiğinde gönül rahatlığıyla yiyebileceğiniz bir atıştırmalık arıyorsanız kesinlikle denemelisiniz :)
Malzemeler:
1 ortaboy Elma (Türü farketmez)
50 gr Hindistan Cevizi (Bir paket)
1 Yumurta Akı
7-8 yemek kaşığı Yulaf Ezmesi
1 avuç Kuru Yaban Mersini
1 tüp Dr.Oetker Vanilya Aroması veya 1 paket Şekerli Vanilin
Tarçın (İsteğe Bağlı)
Bu tarifte şeker kullanmayışımın sebebi elmanın şekerinin yeterli olması.Ancak daha tatlı olmasını isteyenler bal,pekmez veya hurma püresi de ekleyebilir.
Yapılışı:
- Kullancağımız fırın tepsimize yağlı kağıt seriyoruz.
- Fırınımızı 180 C'de ısıtmaya başlıyoruz.
- Elmayı yıkayıp soyup rendeliyoruz ve suyunu süzüp bir kaba alıyoruz.
- Üzerine yaban mersini hariç kalan malzemeleri ekliyoruz ve hamur kıvamına gelene kadar elimizle harmanlıyoruz.
- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünden parçalar koparıp elimizle yuvarlıyoruz. Yuvarladığımız hamurların ortalarına birer tane yaban mersini kurusu batırıp şeklini düzeltiyoruz ve fırın tepsisine diziyoruz.
- Önceden ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Oda sıcaklığına geldiğinde servise hazırdır.Afiyet olsun!
0 yorum:
Yorum Gönder